Saturday, August 14, 2010

Recipe of the week / Receta de la semana

Mexican Salsa / Salsa Mexicana

(image from www.mascomida.com)

Hello to all readers of this blog, I've decided to talk in the recipe of the week on the Mexican Salsa. Since currently on the international market can find a wide variety of brands and recipes that offer completely different this sauce in particular. So I want to share this recipe that much can be something simple and traditional, but for other readers who are not from Mexico into your home can make this recipe for a Mexican flair in her dishes or meals.

Hola a todos los lectores de este blog, eh decidido hablar en la receta de la semana sobre la Salsa Mexicana. Ya que actualmente en el mercado internacional podemos encontrar una gran diversidad de marcas y recetas completamente diferentes que ofrecen esta salsa en particular. De tal manera que deseo compartir esta receta que para mucho puede ser algo sencillo y tradicional, pero para otros lectores que no son de México puedan hacer en su hogar esta receta para obtener un toque mexicano en sus platillos o comidas.

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Recipe for 4 people 4 large red tomatoes
1 large white onion
2 cloves garlic
3 Serrano chiles or 3 Jalapeno chiles
50 gr. Chopped fresh cilantro
Salt and pepper to taste
- Chop the onion, garlic and chilies finely. If you wish not to do so spicy sauce can remove the seeds from the chiles. - Remove the tomato seeds and then chop. - In a bowl mix all ingredients, season with salt and pepper to taste. - Serve chilled in a bowl. tips: If you want more juicy sauce, the tomato seeds will blend with a little water and add this mixture to the sauce. To better conserve the cilantro is good to have a bunch of the herb in water so it does not die quickly. Another tip, if you do not want to irritate the skin on your hands from contact with the peppers, use vegetable oil as an ointment in their hands and becoming irritated by the spicy chili.
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Receta para 4 personas

4 Jitomates rojos grandes
1 Cebolla blanca grande
2 Dientes de ajo
3 Chiles Serranos o 3 chiles Jalapeños
50 gr. Cilantro fresco picado
Sal y pimienta negra al gusto

- Picar la cebolla, el ajo y los chiles finamente. Si se desea no hacer tan picosa la salsa se pueden remover las semillas de los chiles.
- Quitar las semillas al jitomate y luego picar.
- En un tazón mezclar todos los ingredientes , sazonar con sal y pimienta al gusto.
- Servir frío en un tazón.

tips: Si desean que la salsa sea más jugosa, las semillas del jitomate se licuar con un poco de agua y esta mezcla agregarla a la salsa. Para conservar mejor el cilantro es recomendable dejar el manojo de esta hierba en agua para que esta no muera rapidamente.

Otro consejo, si no desean irritar la piel de sus manos por el contacto con los chiles, usen aceite vegetal como unguento en sus manos y evitara que se irriten por los picoso de los chiles.

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